Geavanceerde Esthetische Lasertherapeut Cursus

LaserCollege heeft de cursus Geavanceerde Esthetische Lasertherapeut

ontwikkeld om jou de kennis en vaardigheden aan te leren die ervoor zullen zorgen dat jij in de nabije toekomst bij de allerbesten ter wereld zal behoren. De resultaten zullen buitengewoon zijn.

“Een wetenschappelijk onderbouwde cursus is de meest waardevolle training die je krijgen kunt. Waarom? Omdat de aldus verworven kennis aan de basis ligt van professioneel uitgevoerde behandelingen, en het verschil zal uitmaken tussen voortgezet succes en mislukking.”

In deze wetenschappelijk opgevatte cursus met zijn 11 modules leer je de kennis, technieken en geheimen van ‘s werelds beste lasertherapeuten. Vaardigheden die jij dagelijks in praktijk kan brengen!

Een wetenschappelijke training stelt je in staat om het exacte vooropgestelde eindresultaat te behalen. Teleurstellende resultaten ruimen plaats voor effectieve behandelingen, keer op keer. Dit is wat het verschil maakt tussen een marktleider en een doorsnee laserkliniek.

Een therapeut met resultaten, niet alleen loze beloften.

Consistente resultaten betekenen een consistent inkomen!

Wetenschappelijk gebaseerde opleiding

“Mijn eerste indruk was een beetje zwaar, en deed me denken aan mijn opleiding tot bachelor in nursing”

Steve uit Genk

Precies hierom staat de Geavanceerde Esthetische Lasertherapeut Cursus met kop en schouders boven elke andere laseropleiding uit. Deze cursus zal je voorzien van een wetenschappelijke basis om je loopbaan als lasertherapeut op te bouwen. Zodra jij de principes en begrippen kent die lasertherapie mogelijk maken, wordt het apparaat alleen maar een werktuig. Je leert hoe je jouw apparatuur optimaal gebruikt met betrekking tot de specifieke behoeften van elke individuele cliënt. En deze bekwaamheid zal jou vele jaren lang consistente, succesvolle behandelingsresultaten geven; behandeling na behandeling.

Onafhankelijkheid

LaserCollege is niet geassocieerd met fabrikanten van apparatuur en kan je dus een onpartijdige opleiding geven. We bieden je dan ook een complete opleiding over laser-, IPL- en LED-therapieën. Jij krijgt een volledig beeld van de voor- en nadelen van elke technologie.

Opleiding zonder grenzen

Wanneer je jezelf inschrijft voor de cursus Geavanceerde Esthetische Lasertherapeut ben je niet onderhevig aan de beperkingen van traditionele vormen van opleiding. Wij stimuleren en dagen studenten uit met gesprekken over allerlei soorten lasertherapie in de esthetische laserindustrie. Deze cursus heeft tot doel alle hinderpalen uit de weg te ruimen zodat jij het uiterste haalt uit jouw carrière als lasertherapeut. Als wij geen antwoord hebben op een vraag, zoeken we samen met jou naar het juiste antwoord. Je potentiaal wordt grenzeloos!

Grondige kennis

Wij helpen jou om diepgaande kennis te verwerven van de behandelingsparameters en hoe deze op elkaar inwerken. Zelfs als het apparaat dat jij vandaag gebruikt jou niet de mogelijkheid biedt om alle behandelingsparameters in te stellen, leer je steeds hoe jij jouw behandelprotocollen kunt aanpassen om de best mogelijke resultaten te krijgen.

Uitgebreide laserveiligheidsopleiding

Laserveiligheid vormt een integraal onderdeel van de cursus Geavanceerde Esthetische Lasertherapeuten. Na afronding van deze cursus ontvang je ook een tweede certificaat als Laserveiligheidsfunctionaris (Laser Safety Officer).

Jouw beste verzekering

Een grondige wetenschappelijke opleiding is de best mogelijke verzekeringspolis die jij kan onderschrijven. Het is ook de beste manier om aan jouw klanten te bewijzen dat jij weet wat jij doet!

Bespaar geld, verhoog je inkomen

Er zijn verscheidenen redenen waarom de cursus Geavanceerde Esthetische Lasertherapeut jouw geld zal besparen en uw inkomen zal verhogen.

Ten eerste, indien je alreeds een laser, of andere op licht-gebaseerde apparatuur, bezit, leer je hoe om meer met jouw apparatuur te doen. Zo leer je bvb. hoe je met een apparaat voor definitieve ontharing ook andere behandelingen zoals skin rejuvenation kan doen. Jij zal ook geleidelijk meer vertrouwen krijgen in jouw behandelingen en op die manier superieure resultaten kunnen behalen. Bovendien zal jij in staat zijn om jouw eigen ‘signature’-behandelingen te ontwikkelen die jou onderscheiden van de concurrentie.

Ten tweede, indien jij nog apparatuur moet aankopen, kan jij de uitrusting kiezen die het meest geschikt is voor jouw behoeften, zonder in de war te raken door verkoopgesprekken. Jij zal gewapend zijn met de juiste kennis van zaken wanneer jij met een verkoper of fabrikant praat. ontmoet en niet voor een ritje wordt genomen. Het kopen van de verkeerde apparatuur is een kost die de meeste bedrijven niet de luxe hebben om zich te veroorloven. Jij koopt de eerste keer correct.

Niet alleen bespaar je geld, maar je verhoogt ook daadwerkelijk jouw inkomen met jouw officieel erkend certificaat.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Zou jij niet zeggen dat het jouw maatschappelijke verantwoordelijkheid is om ervoor te zorgen dat jij de best mogelijke opleiding hebt genoten voordat jij jouw cliënten gaat behandelen?

Bij LaserCollege nemen wij deze verantwoordelijkheid zeer ernstig. Omdat het onze verantwoordelijkheid is om ervoor te zorgen dat jij de best mogelijke opleiding krijgt. Deze cursus biedt jou het hoogste niveau van opleiding als lasertherapeut.

Cursusoverzicht

Zodra je ingeschreven bent voor deze uitgebreide cursus, begin je met de fundamentele basiskennis die je nodig hebt: laserfysica. Dit wordt gevolgd door stralings-weefselinteractie en laserveiligheid. Zodra jij dit hebt begrepen en geassimileerd, gaan wij verder met het meer praktische deel van de cursus.

Nadat we eerst nog even naar de juridische aspecten die van toepasing kunnen zijn bij het uitbaten van een laserkliniek, gekeken hebben, gaan we van start met de leerstof over huid- en haarbiologie.

We leggen het verband met de verschillende technologieën zoals hoge-energie laser, IPL, lage-energie laser en LED, evenals de verschillende behandelingen die mogelijk zijn met elke technologie.

We sluiten de cursus af met een module propvol praktische training, tips en advies.

Laserfysica handboek
Opdracht
Introductie tot laser
Hoe een lasershow werkt
Spectra & Energieniveaus: Absorptie en emissie
Gestimuleerde emissie
Laser resonator
Evaluatie

Stralings-weefselinteractie handboek
Opdracht
Microgolf: de risico’s
UV: de risico’s
Radiologie en röntgenfoto: de risico’s
Eiwitdenaturatie
Evaluatie

Laserveiligheid handboek
Opdracht
Direct, indirect en diffuus licht
Spiegelende terugkaatsing & Diffuse terugkaatsing
Laserveiligheid – oogbescherming
Niet-bindende gids van goede praktijken voor de tenuitvoerlegging van Richtlijn 2006/25/EG
Classificatie van lasers
Evaluatie

Juridische kwesties handboek
Voorbeeld vrijwaringsformulier
Opdracht
Veiligheidscontrolelijst
Wetsvoorstel 2010 België
Tatoeageverwijdering met behulp van een laser – advies Orde Der Artsen 2018 België
Laseren en aanverwante behandelingen als voorbehouden handeling – Finale besluit 2020 Nederland

Huidbiologie handboek
Opdracht
De huid
Verschillen tussen huidtypes: Fitzpatrick
Niet-invasieve laser aderverwijdering – kleine aderen en gebroken haarvaten
Invasieve laser aderverwijdering – spataderen
Moedersvlek
Maligne melanoom
Basaalcelcarcinoom
Plaveiselcelcarcinoom
Skin, light and beauty
Evaluatie

Haarbiologie handboek
Opdracht
Haargroei en haaruitval
Wat is de beste laser ontharingsapparaat?
Welke producten er nu echt kunnen werken tegen haaruitval?
Lichtbehandeling in de verschillende groeifasen
Evaluatie

Lage-energie laser- en LED-therapie handboek
Opdracht
LED Light Treatments
Stop met roken
Hernia behandeld met lasertherapie
Lage-energie gelaatsbehandeling
Combinatie tegen verouderingbehandeling bestaande uit mesotherapie, cryotherapie en LED-therapie
Behandeling van Psoriasis met LED
Lipolaser
Evaluatie

Klas IV lasers and IPL handboek
Opdracht
Definitief ontharen: laserontharing
5 Tips ter voorbereiding op Laserontharen
IPL-behandeling voor pigmentatie
Voorbeeld tatoeage verwijderen
Spijt van tattoo
Behandeling van kalknagels
Pigment behandeling
Couperose verwijderen met een PDL vaatlaser
Couperose behandeling 2
Vaat verwijdering
Verschillende soorten huidverkoeling
Skin cooling techniques and its impact on laser applications in dermatology
Evaluatie

Lichttherapie in de praktijk handboek
Opdracht
Versterk de opening van jouw betoog
Wat om te doen bij een ongemakkelijke situatie
Verkooptechnieken: sales gesprek tips
Werkt je laser zoals het hoort?
Statische puls-/staptechniek
Pijnloze ontharing, de glijtechniek
Demonstratie van beide glijtechniek en staptechniek

Ablatieve en gefraxtioneerde lasers handboek
Opdracht
Fractionele laserbehandeling voor striae
Is een fractionele laserbehandeling pijnlijk?
Fractionele laserbehandeling acné-littekens

Controlelijsten handboek

Cursusduur

De totale cursusduur is 133 uur. Dit is de werkelijke tijd die je nodig hebt om alle cursusactiviteiten minstens één keer te voltooien.

De cursus wordt meestal in een deeltijd schema van 27 weken voltooid. Dit betekent dat de gemiddelde student vijf dagen per week, één uur per dag, aan de cursus besteedt.

Je zit niet vast aan een vast schema en het is mogelijk om de cursus in minder tijd af te ronden. Aan de andere kant, als je tijdens de cursus tijd vrij moet maken om voor je familie of bedrijf te zorgen, is dat geen probleem. Ons slimme leerplatform past zich aan je planning aan.

De cursus Geavanceerde Esthetische Lasertherapeut is uiterst praktisch opgesteld en zit vol met videomateriaal om alle belangrijke concepten uit te leggen en technieken te demonstreren. Jij wordt bovendien gestimuleerd door opdrachten die jou zullen helpen om lasertherapie, en jouw laserkliniek vanuit een nieuw perspectief te bekijken.

SCHRIJF JE NU IN

Voor deze uitzonderlijke cursus Geavanceerde Esthetische Lasertherapeut, voor een ongelofelijke investering van slechts 1498.

Betaling over 3 maanden van €512 per maand, Of, betaling over 6 maanden van €275 per maand,