On-site Opleiding Met Je Eigen Apparatuur

Leer hoe de correct instellingen te doen op je apparaat voor elke individuele patiënten

Ontvang een uitgebreide en praktijkgerichte opleiding die jou in staat stelt om het maximale uit jouw eigen apparaat te halen. Onze opleiding bestaat uit twee componenten die elkaar perfect aanvullen:

  1. Theoretische online cursus: Je krijgt toegang tot een diepgaande theoretische online cursus, Geavanceerde Laserontharingstherapeut. Deze cursus stelt je in staat om op je eigen tempo te leren, waar en wanneer het jou uitkomt. Je leert alles over de technologie, biologie, interactie tussen de laser en het lichaam, behandelingsparameters en laserveiligheid. Deze kennis is van toepassing op elke behandeling, ongeacht het merk of model van het apparaat dat je gebruikt.

  2. Praktijktraining op jouw locatie: We komen naar jouw praktijk en bieden een praktijktraining van één dag aan, waarbij je jouw eigen apparaat gebruikt. Tijdens deze training leer je hoe je jouw apparaat correct instelt en hoe je de theoretische kennis toepast in de praktijk. We leren je de juiste instellingen te kiezen voor elke individuele patiënt, zodat je optimale resultaten kunt behalen.

Wat kan je verwachten van een LaserCollege opleiding op locatie?

Een opleiding op locatie bestaat uit twee componenten.

  1. Diepgaande theoretische opleiding online: Je krijgt toegang tot een uitgebreide wetenschappelijke opleiding die online wordt aangeboden. Dit stelt je in staat om op je eigen tempo te leren, vanaf elke locatie die jou uitkomt.

Veel mensen hebben aanvankelijk de indruk dat laserontharing een zeer technische aangelegenheid is en dat er eigenlijk weinig te weten valt behalve hoe je het apparaat bedient. Dit is echter een misvatting.

Een professionele lasertherapeut beschikt over grondige kennis van de technologie, biologie, de interactie tussen laser en het lichaam, behandelingsparameters en laserveiligheid. Deze kennis is onafhankelijk van het apparaat en is van toepassing op elke behandeling, ongeacht het merk of model van het gebruikte apparaat.

  1. Optimaal toepassen van de theoretische kennis met jouw eigen apparaat:

Wij komen naar jou toe en leren je hoe je het beste uit jouw apparaat kunt halen. We leren je hoe je het apparaat op de juiste manier instelt.

Sommige mensen denken misschien dat de distributeur van de apparatuur het beste op de hoogte is en je alles al heeft geleerd. In de praktijk werkt het echter iets anders.

De meeste distributeurs hebben geen praktische achtergrond om apparatuur te kiezen en volgen vaak blindelings de opleiding van de fabrikant. Als er al een opleiding wordt gegeven in combinatie met de distributie.

Tegenwoordig is het gebruikelijk om apparatuur uit China te importeren zonder enige opleiding of “strings attached”. De distributeur ontvangt vaak een slecht vertaalde instructie van het Chinees naar het Engels. Deze instructie moet vervolgens naar het Nederlands worden vertaald, afhankelijk van de taalvaardigheid van de distributeur.

In de praktijk vinden we dat alleen distributeurs met distributiecentra van bekende merken zoals Alma of Lumenis (er zijn ook andere) daadwerkelijk een kwalitatieve opleiding krijgen en aanbieden. Dit zijn vaak de duurdere apparaten die minder vaak in klinieken worden gezien.

De volgende uitdaging is om het vooroordeel van “mijn apparaat is het beste en kan alles” te omzeilen. Zelfs de duurste apparaten hebben specifieke taken en zijn het beste in bepaalde omstandigheden, maar niet in alle omstandigheden. In een echte klinische omgeving komt het zelden voor dat ideale omstandigheden zich voordoen. De therapeut moet dus altijd een balans vinden tussen optimale resultaten en de werkelijke feiten en omstandigheden.

Als je niet bent opgeleid om optimaal met je apparaat om te gaan, loop je het risico om blinde vlekken te hebben die kunnen leiden tot minder goede resultaten. Het is niet gebruikelijk in de praktijk om een distributeur tegen te komen die een onbevooroordeelde opleiding biedt en de therapeut leert om te gaan met de beperkingen van de aangeschafte apparatuur.

Hoe is het mogelijk dat LaserCollege opleiding kan bieden op elk en ieder apparaat?

Dat is een uitstekende vraag.

In de loop der jaren hebben we een uitgebreide kennisbibliotheek opgebouwd over verschillende apparaten, en we hebben ook goede relaties opgebouwd met de meeste distributeurs en fabrikanten van deze apparatuur. De meeste fabrikanten hebben er geen probleem mee om met ons in gesprek te gaan en informatie te delen over hoe je het beste uit hun apparatuur kunt halen.

Bovendien zijn er vaste behandelingsparameters die al uitgebreid zijn onderzocht door verschillende universiteiten wereldwijd. Onze opleiding is gebaseerd op deze wetenschappelijke studies. Met deze kennis kun je elk apparaat instellen en gebruiken om optimale resultaten te behalen.

Daarnaast hebben we praktische ervaring in een echte laserkliniek. Al onze trainers hebben daadwerkelijk ervaring opgedaan in de praktijk.

Moet je eerst de online training afronden voordat je de praktijktraining kunt doen?

Nee. Je kunt de praktijktraining op elk moment tijdens de online theoretische cursus boeken.

Programma voor de dag praktijkopleiding bij je op locatie.

Ten eerste

We beginnen de dag met een observatie van de technieken die je momenteel toepast. Je voert een behandeling uit op jouw eigen apparaat in je eigen kliniek.

Daarna evalueren en bespreken we de behandeling met nadruk op jouw gebruikte techniek.

Een fundament bouwen

We bespreken de theorie van definitieve ontharing. We behandelen de wetenschappelijke en biologische principes die het mogelijk maken om definitieve ontharing met laser en IPL uit te voeren.

Vervolgens bespreken we de behandelingsparameters en leggen we uit welke invloed elke parameter heeft op het ontharingsproces. We sluiten deze sessie af met een bespreking van het ideale protocol voor definitieve ontharing met jouw apparaat. We leren je ook hoe je je apparaat correct kunt instellen voor verschillende huid- en haartypes.

Verschillende technieken

Na een korte pauze gaan we verder met het bespreken en demonstreren van verschillende technieken voor definitieve ontharing. Dit omvat onder andere het werken met een huidkoelapparaat, ice-packs, het gebruik van verkoelende gel, statische versus glijdende technieken, het overlappen van pulsen, enzovoort.

Inoefenen

Vervolgens gaan we aan de slag met het oefenen van de concepten en technieken die we ‘s ochtends hebben besproken. De nadruk ligt hierbij op de technieken die het meest geschikt zijn voor het specifieke apparaat dat jij gebruikt en die de beste resultaten voor je cliënten zullen opleveren.

Ten slotte

Ter afsluiting geven we een overzicht van de theorie en hoe deze in de praktijk moet worden toegepast. We beantwoorden je vragen en gaan de technieken langs waarover nog onduidelijkheid bestaat.

Trainingsmodellen om op te werken

Om tijdens de trainingsdag te kunnen oefenen, is het belangrijk om twee of drie modellen te regelen. Voor de ochtendsessie is het geschikt om een model te hebben voor een behandeling zoals oksels, zodat je kunt laten zien hoe je tot nu toe te werk gaat.

Voor de namiddagsessie, vanaf 14:00 uur, zijn er twee extra modellen nodig. Het is ideaal om een model te hebben dat een groot gebied wil laten behandelen, zoals benen bij een vrouw of rug/buik-borst bij een man. Dit geeft je de mogelijkheid om de technieken goed in te oefenen.

Het derde model kan het beste representatief zijn voor een typische behandeling waar je moeite mee hebt. Probeer modellen te selecteren die de meerderheid van je cliënten vertegenwoordigen. Als je bijvoorbeeld een gelijke verdeling hebt van mannelijke en vrouwelijke cliënten, zorg er dan voor dat je minstens één model van elk geslacht hebt. Als je veel cliënten hebt met een donkerdere huidskleur, zorg dan voor minstens één model met een donkerdere huidskleur.

Belangrijk is dat je modellen voldoende tijd hebben en niet gehaast zijn, zodat je genoeg tijd kunt nemen om de technieken in te oefenen.

Meer dan een eendaagse training

Wanneer je je praktijkopleiding boekt, krijg je automatisch toegang tot de online cursus “Geavanceerde Laserontharingstherapeut”. Door deze cursus voorafgaand aan de praktijkdag te voltooien, kun je het meeste uit je opleidingsdag halen. Hoe meer modules van de online cursus je vooraf voltooit, hoe minder tijd er tijdens de praktijkdag aan theorie besteed hoeft te worden. Dit stelt je in staat om je beter voor te bereiden en optimaal waarde te halen uit de praktijktraining.
 

Ontmoet je instructeur

Raymond Fisher Schoeman

Ik ben Raymond Schoeman en ik kijk ernaar uit om je te helpen het beste uit je apparatuur te halen.

Sinds 2000 ben ik lasertherapeut en heb ik mijn eigen laserkliniek. Daarnaast ben ik ongeveer 10 jaar lang distributeur geweest van medische lasers in Zuid-Afrika. Ik heb meer dan 15 jaar ervaring in het opleiden van esthetische lasertherapeuten.

SCHRIJF JE NU IN

De investering voor deze cursus bedraagt €1950.

Verplaatsingstoeslag is plus €0.43 per km vanaf Zonhoven, België.

Gespreid betalen

Betaling over 3 maanden van €670 per maand, óf betaling over 6 maanden van €345 per maand. Toepasselijke reis- en verblijfskosten bij inschrijving.